Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandring gynnar oss

Annons

Om man tar avstånd från människor som inte är från vårat land är det för mig att vara rasist!

När man skiljer ut människor genom att sortera i ”vi” och ”dom” så är det rasistiskt.

Att prata om vad invandring kostar är för mig jättemärkligt. Hur kan man sätta ett pris på en människa? Vilka människor är då tillåtna att kosta?

Är det tillåtet för högerhänta, flintskalliga och tjocka att kosta, och vad kostar de? Är det tillåtet för rökare att kosta, och vad kostar de? Är det tillåtet för pensionärer som flyttat till varmare länder på ålderns höst att kosta, och vad kostar de?

Jag förstår ju varför en sveriggedemokrat sätter fokus på invandrare och vill veta vad de kostar. Det har också debatterats mycket och länge i olika forum.

Det är enkelt att ta fram siffror om allt på till exempel Internet. Vi kan hitta stöd i vilken statistik som helst för vilken åsikt som helst.

Det är därför för mig ointressant att presentera siffror här då man lika gärna kan hitta stöd för motsatsen om man så vill.

Däremot tycker jag att om man nu är intresserad av kostnaderna för någonting så borde det ju vara intressant att veta nåt om vinsterna också. Jag förstår att en sverigedemokrat säkerligen inte är intresserad av vinster i form av till exempel livskvalitet, utan är intresserad av kalla fakta.

Då är det ju så att för varje vuxen som kommer hit till Sverige och kan gå ut på arbetsmarknaden gör vi stora vinster.

Invandring ökar även vår utrikeshandel i stor utsträckning.

Antalet arbetstillfällen är direkt kopplat till hur många invånare det finns i ett land. Fler invånare ger större efterfrågan på varor och tjänster, vilket i sin tur bidrar till ökad tillväxt och större möjligheter att finansiera vår välfärd.

År 2015 är det fler människor som går i pension än som kommer ut på arbetsmarknaden, alltså behöver vi invandring.

Men som jag sa, jag är inte alls intresserad av att sätta ett pris på en människa. Jag skulle aldrig kunna värdera mig högre än min vän som inte hade turen att födas i Sverige.

”En kvinnlig sverigedemokrat” skriver om att stoppa invandringen för att kunna ta hand om de flyktingar vi redan tagit emot och integrera dem på ett bra sätt.

Vad vill SD? Har de en plan för integreringen och hur ser den ut?

Hon skriver att i Sverige ska alla kvinnor ha rätt att visa sitt ansikte, självklart. Om man vill det. Eller ska vi tvinga folk att göra det? Är då vårt förtryck mer rätt än något annat?

Vad ska man sen säga om inlägg om att burka är opraktiskt? Ja, kanske för vissa? Själv kan jag tycka att stringtrosor är opraktiskt och inte verkar klokt! Men det verkar ju dumt att skriva i en insändare.

Att familjen är samhällets innersta kärna är så sant. Så är det ju för alla människor. Om du är född i Sverige, Irak eller Somalia spelar ingen roll, vi värnar alla om vår familj.

Sen gör sverigedemokraten återigen skillnad på vi och dom när hon talar om kärnfamilj. ”Vi” är det som är normalt, "så som jag lever", och lever man inte som jag så är det onormalt enligt hennes sätt att se det.

Kärnfamiljen ser olika ut för olika människor och är precis lika normal hur den än ser ut.

Att bevara det svenska skriver sverigedemokraten ger trygghet, men jag är inte säker på att det svenska behöver vara statiskt och omöjligt att utvecklas.

Det som var svenskt för hundra år sedan är inte det enda jag anser som svenskt idag.

Så för att sammanfatta mina åsikter så tycker jag att kostnader i detta sammanhang är helt ointressant då invandringen gynnar oss både ekonomiskt och som land.

SD borde sluta gömma sig bakom siffror och stå för vad de egentligen menar.

Krylbo

Camilla Cevikbas, V,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons