Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte tråkig utan Facebook

Annons

Jag blev irriterad när jag läste krönikan i Avesta Tidning (31/8). Hur kan du, Ida Eriksson, beskriva mig och alla andra icke-anhängare till Facebook som ointresserade och ocharmiga tråkmånsar!?

Man kan ju inte bli annat än ledsen och upprörd, vem vill bli kallad det egentligen? Det är så himla trångsynt skrivet – och ärligt talat tror jag inte att dagens användande av Facebook gör folk direkt mer sympatiska och förstående rent allmänt.

Jag är en före detta medlem som för några år sen valde att gå ur Facebook (å ja, det är sant, helt frivilligt!) och det är ett beslut som jag är nöjd med än i dag.

När folk börjar bry sig mer i att överträffa varandra i diverse bildbevis – allt från rustika brödbak och orginella kärleksbevis till renovering nummer 17 i ordningen och olika motionsvanor – än att hålla kontakten och ärligt bry sig i varandra kan jag inte låta bli att tycka att det känns lite falskt och skevt.

Självklart tycker jag att man har rätt att lägga upp alla sorters bilder som man själv önskar på sin sida, men när det inte är för ens egen skull längre så känns det bara så sorgligt. Till och med du skriver ju ”Fuck Facebook” i din krönika så någon slags trötthet på allt detta hävdande och uppvisande verkar ju finnas!

Hur som helst, det är ett fritt val om man vill ha Facebook eller inte och jag låter gladeligen alla er användare knappa vidare och lägga upp alla bilder som ni bara orkar, men jag kallar er inte för snokare eller nåt annat nervärderande trots att jag inte längre delar ert intresse och hängivenhet!

Fram för respekt, förståelse och sympati; du duger precis som du är, oavsett om du har vindruvor och tända ljus eller ostkroksflottiga kuddar i bakgrunden på din Facebook bild och därmed också i det verkliga livet!

Stolt före detta Facebook-användare

som har ett liv och är både

intresserad och charmig, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons