Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte råd med rådgivning

Annons

Svar på insändare. I nästan 30 år har församlingarna i Avesta och Hedemora tillsammans drivit kyrkans familjerådgivning. Den tillkom i en tid då det inte fanns någon annan form av familjerådgivning, medan det numera finns familjerådgivning hos kommunerna.

Från början fanns verksamheten i Avesta och senare flyttade den till Hedemora.

Från början hade Avesta församling arbetsgivaransvar, men när verksamheten bytte lokaler till Hedemora flyttades arbetsgivaransvaret över till den församlingen.

Under de senaste åren har församlingarna i Avesta, By, Folkärna, Grytnäs, Hedemora, Husby, Stora Skedvi och Säter skjutit till medel för driften efter storleken på församlingen.

2011 och 2012 är ekonomiskt mycket tunga år för alla Svenska kyrkans församlingar, och alla församlingar har hårda sparbeting.

Familjerådgivningen är en av våra viktiga och bra verksamheter, men ingenting som vi måste

tillhandahålla, som exempelvis konfirmationsundervisning.

Vi ovan uppräknade församlingar har i respektive kyrkoråd tagit besluten att vi inte längre har ekonomiska möjligheter att bedriva familjerådgivning, och därför har vi sagt upp våra avtal till 2011.

Det betyder att det inte finns ekonomiska möjligheter för familjerådgivningen att fortsätta, även om vi alla, upprepade gånger, beklagar att vi måste lägga ned fungerande verksamhet!

Hedemoras kyrkoherde är en representant för arbetsgivaren och kan omöjligt ensam lägga ned en verksamhet. Beslutet är, som tidigare nämnts, fattat i samtliga kyrkoråd.

Prost i församlingarna

Ingrid Öberg Hägg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons