Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte lämplig att ha hund

Annons

I Avesta Tidning den 15 juli läser jag om familjen som vanvårdat djur. Detta har pågått under hela 2000-talet.

När den kände travtränaren Åke Svanstedt beskylldes för att ha använt en grisfösare blev det liv. Han skulle stängas av, straffas omgående med mera. Att hans hästar alltid hade päls, hull och muskler som vittnade om god omvårdnad tog man ingen hänsyn till. Åke Svanstedt blev till slut även frikänd.

Alla som jobbat med djur vet att det inte går att skrämma eller tvinga djur till framgång. Här gäller tålamod, tålamod och omsorg för att nå resultat. Alla vet ju hur Åke Svanstedt lyckats. Idag världens bästa tränare.

Den som misskött hästar, kor, höns och får så de måste slaktas behöver bara flytta några hundra meter in i en annan kommun/län och börja om med samma typ av djur. Så kan man hålla på hur länge som helst verkar det.

Gjorde en test att försöka få tag på en person som kunde hjälpa mig när jag hade ett ärende angående misskötsel av djur. Vid femte instansen gav jag upp. Jag sa – djuren hinner dö flera gånger om innan ni kommer ut och kollar.

Nu har den familj som misskött alla djur jag räknat upp ovan fått tillstånd att ha katt och hund. Ni läste rätt. De får ha katt och hund.

De som ger detta tillstånd, vet de om att en hund måste ha mat, få klorna klippta (fårens klövar var ju förväxta), pälsen borstad, motion, tandsten fixad och att hunden förmodligen inte vill ligga i sin egen avföring. Förmodligen är den instans som gett detta tillstånd inte medveten om detta för då vore väl ett djurförbud hur klart som helst.

Djurvän, Avesta

Kjell-Åke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons