Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ledig plats i Fors

Annons

Jag och min familj har bott i Fors i stort sett hela våra liv och tanken på att flytta finns inte. Det går inte att få det bättre när allt finns på samma ort, jobb, dagis, fritids och skola, ja en trygghet för alla.

Det har funkat klockrent för våra andra barn, men nu är det en ren besvikelse. I dagarna fick vi besked om en dagisplats i Avesta, för oss finns inget annat alternativ.

Ska vi sätta oss i kall bil i -15 graders kyla och åka 1,5 mil för att lämna. Sedan tillbaka 1,5 mil för att jobba. Efter jobbet 1,5 mil för att hämta och sedan 1,5 mil för att åka hem. Det skulle ta två minuter att gå till dagis i Fors och fyra minuter att gå till jobbet.

Är inte detta relevant? Man kan undra om ledamöterna i bildningsstyrelsen skulle acceptera något liknande om de var i samma situation?

Sättet barnomsorgen har hanterat vårt ärende är under all kritik och inte acceptabelt. Det står klart och tydligt i ansökan att blankett lämnas fyra månader innan plats önskas. Vi skickade in den redan i somras för att inte glömma av det.

Vi har både mailat och ringt ett antal gånger under hösten för att höra hur det har gått, men inget svar, vare sig på telefon eller på mail.

Vi tycker att man hade kunnat upplysa om att det är ont om dagisplatser i Fors och därefter erbjudit oss andra förslag så vi hade varit förberedda på detta problem.

Det är inte roligt att få beskedet nu, med tanke på att vår dotter skulle börja på dagis i mitten av januari. Det finns heller inte en chans att förlänga föräldraledigheten med så kort varsel. Och att åka dessa mil varje dag tills det finns plats i Fors och då skola in henne ytterligare en gång är väl inte att vänja om våra barns trygghet! För oss finns inget annat alternativ än en plats i Fors!

Problemet är att det inte finns några dagisplatser i Fors och problemet har tydligen funnits en längre tid, borde man inte göra någonting åt det?

Fors

Besvikna föräldrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons