Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga politiker i kommunbolag

Annons

Vad händer? Gamla Byns revisorer har avgått. Förstår dem då de som revisorer har skyldighet att granska bolagets verksamhet så att allt sker lagligt och går rätt till. Att då nekas tillträde till möten som i detta fall Gamla Byn leder lätt till misstanken om

konstiga och för skattebetalarna tveksamma affärer?

Kommunen äger ett fastighetsbolag som drives i aktiebolagsform. Varför skall då en S-politiker vara styrelseordförande för detta?

Misstanken kommer lätt att det inte drivs affärsmässigt och med fastighetsbeståndets och skattebetalarnas bäst för ögonen, utan med partipolitik inblandad.

Vi minns alla den lilla förskolan utanför Avesta som hos Gamla Byn fått en årshyra på 700 000 kronor, något som vd kallade för normal marknadshyra. Vad är kvadratmeterpriset? Som jämförelse kan nämnas att en affärslokal på cirka 900 kvm i en närliggande orts centrum har en årshyra på cirka 600 000 kronor.

Är det marknadsmässiga priser för de lokaler kommunen hyr (av sig själva), Gamla Byn? Hyr kommunen exempelvis Marcusskolan? Om så är, vad är då kvadratmeterpriset?

Misstanken kommer lätt att det ligger politiska beslut bakom och bollande med siffror för att Avestas politiker skall kunna visa att vi satsar mer än många andra kommuner på skolan, och vi sköter verkligen vårt bostadsbolag då det går med överskott?

För att undvika alla misstankar och missförstånd bör alla siffror (rätta siffror) redovisas, helst i tidningen, för Avestas skattebetalare som står för pengarna.

Om någon kommunal verksamhet ändras och drivs som ett aktiebolag, bör då inte kravet vara att ledningen och revisorerna inte har någon som helst politisk koppling? Om så skall vara, varför?

Folkärna

Raka besked

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons