Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrott tar för stor plats

Annons

Erik Thorsell tycker att det är på tok för mycket sport i radiosändningarna (AT 8 maj). Det är lätt att instämma. Och inte bara i radion utan även i SVT:s sändningar har sportprogrammen trängt sig fram till en helt dominerande ställning.

En gång i radions barndom var det en lyssnare som kontaktade Sveriges Radio och föreslog att alla nyhetssändningar skulle inledas med idrottsnyheterna.

Radiotjänst tog vid det tillfället ingen hänsyn till önskemålet. Men det gör man med största ambition i dag; idrottsutbudet ökar hela tiden.

Och det är inte bara idrottshändelserna i sig som dominerar nyhetsflödet. Innan någonting har hänt på planen, banan eller i spåret, så ska det vara ”försnack” och efteråt ”eftersnack”. Och skulle laget eller stjärnan inte vinna, så kommer långrandiga bortförklaringar.

Det är lätt att instämma i kravet på bättre balans i programutbudet, i första hand att idrotten får en mindre dominerande ställning.

Ofta får andra typer av program stryka på foten för att idrottsfantasterna ska få sitt.

Jag minns ett religiöst program som avbröts innan det nått sitt slut. Varför? Jo, enligt proramtablån skulle det bli paus och då bröt man det pågående programmet i förtid. Skulle något sådant ske med ett idrottsprogram? Möjligen, men knappast troligt, om det gällde en kvartsfinal i division 3 hockey Västra Götaland.

Hans Jalkehag, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons