Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur skall vi orka?

Annons

Jag håller med insändaren om hur vi och de gamla har det i vården. Hur skall vi orka jobba som robotar? Vilken kvalité har de gamla? Deras enda glädje är lunchen där de kan samlas och prata, sedan har många inte fler glädjeämnen under dagen.

Skall de ha det så? Skall vi i personalen ofta behöva säga till de boende ”har inte tid nu”? Oroliga? Ja ge dem en tablett. I stället för att det finns folk som kan ta sig tid att stanna och prata, ofta skulle det räcka.

Och detta tal om delade turer, vart är vi på väg? Det måste väl gå att dra ner någon annanstans än inom omsorgen!

Disponibla turer – man får inte ens känna sig trygg på sitt arbete längre. Familjeliv skall man dessutom inte ha när man jobbar inom vården, för det är man för trött för när passet väl är över.

Politikerna lovar gröna skogar om de vinner valet, sedan blir det bara sämre och sämre.

Nej, alla inom omsorgen, nu är det dags att vi höjer våra röster. Skall vi bara rycka på axlarna och säga ja, men det är ju så här? Absolut inte, in med mer personal, låt alla gamla ha rätt att komma ut minst en gång i veckan, se till att personalen har tid att gå ner på stan med den som så behöver och önskar.

På 1990-talet hade både personal och de gamla det bra. Man fikade med dem, man kunde ta en promenad ner på stan en kort stund, man kunde sitta ner och prata med oroliga personer och mycket mycket mer...

Ni som bestämmer och styr, sänk era löner, skilj socialens och omsorgens ekonomi.

En aning besviken är jag för att de anställda i kommun inte reagerar betydligt mer. Skriv till Dialog och säg vad ni tycker och känner, vore vi karlar så hade inte de styrande kunnat göra så här med oss.

Ännu en undersköterska som börjat tröttna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons