Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppingivande förslag

Annons

En utredning om kollektivtrafik i Avesta låg färdig i juni 2009. Denna utredning är nu omdöpt till ”Avestaprojektet” och kan läsas på kommunens hemsida.

Den ligger till grund för den busstrafik vi har i dag och den kommande ”avgiftsfria kollektivtrafiken”.

Karlboborna antas i utredningen vara för dumma för att förstå sig på busstidtabellen. Restiden var också alldeles för lång. Därför åkte vi för lite buss. Skogsboborna åkte ännu mindre, men de fick behålla sin bussförbindelse.

Här i kommundelen Karlbo togs helt enkelt buss 301 bort. Vår enda bussförbindelse med centrala Avesta är de fyra turer, som buss 4 Horndal-Avesta tur och retur kör.

Utredarna varnade för att tillgängligheten försämras och rekommenderade inte färre bussturer i Karlboområdet, såvida inte dessa kompletteras med exempelvis anropstrafik.

En sådan förbindelse kan jag emellertid ”anropa” endast måndagar och fredagar, för att komma till Krylbo station för vidare resa med Tåg i Bergslagen 6.19 till Falu lasarett. Jag får gå halvvägs till stationen, 1,5 km till OK-Q8, där en bil hämtar.

Här en jämförelse: Från Avesta busstation till Krylbo järnvägsstation och retur går 58 avgångar i vardera riktning, en del med endast fem eller tio minuters mellanrum!

I sina stolta visioner skriver kommunstyrelsen hur viktigt det är för medborgarna att känna sig behövda och därmed bli delaktiga. Service, som omsluter allt från barn till äldre, är kännetecken på en välmående kommun. Vi-känsla ska skapas!

Glädjande nog har man vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde i måndags enhälligt lagt till att ”inför kommande trafikbeställning inventera och analysera behov av kollektivtrafik och linjesträckningar i olika kommundelar.”

Vi ses den 31 mars klockan 18.30 i Korskrogen, då kommunstyrelsen har kallat till Träffpunkt Avestabygd!

Tillfället

Hanne Ivarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons