Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ni glömt Horndal?

Annons

När föräldrar har sina barn på dagis/förskola önskar sig alla att deras dag blir bra. Jag gissar att även ni politiker vill att era barn ska få en bra start i livet.

En förutsättning är naturligtvis bra lokaler, trevlig personal som står ut en hel dag med massor av barn och även att maten är tillräckligt näringsrik och god. Det behöver inte finnas ett späckat schema som ska följas till punkt och pricka, det viktigaste är att barnen har möjlighet till lek och utveckling.

Några frågor till politikerna i Avesta. Varför finns det minst en förskola i kommunen som har tillfälliga lokaler sedan 1985? Den jag syftar på är Rödluvan i Horndal! Det kanske finns fler? Lokalerna består av tre ihopslagna lägenheter som från början inte är anpassade för förskoleverksamhet. Jag vet att det finns fler förskolor i kommunen som huserar i före detta lägenheter!

Varför byggs det nytt närmare Avesta medan vi i Horndal får höra att pengarna är slut? Varför inte börja året med att lägga pengar i kommunens utkanter och se om det blir något över till mitten?

Mig veterligen finns ett förslag att bygga ett helt nytt dagis/förskola på Hackspettsbacken i Horndal. Området är perfekt; långt från trafikerad väg, närhet till skog och enormt utrymme att vistas på! Vad är problemet? Säg inte att det inte finns pengar för det har vi hört tillräckligt!

Där Rödluvan är placerad i dag finns inte tillräckligt med inhägnat område som barnen får vara på. Området med gungor och rutschkana är till för allmänheten och inte avsett enbart för förskolans barn.

Nästa fråga är om ni är medvetna om kosthållningen på dagiset/förskolan? Häromdagen fick vi föräldrar ett brev som talade om många bra saker men en punkt blev jag irriterad över: ”Kommunens kostkonsult har bestämt att brödet barnen äter ska bres med margarin och att det ska serveras lättmjölk vid måltiderna i kommunens förskolor och skolor”. Lättmjölk? Under den tid jag har haft barn (tre år) har jag fått höra att barn ska dricka standardmjölk. Vad är anledningen till denna förändring?

Pernilla Månsson, Horndal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons