Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har kommunen glömt Fors?

Annons

På Forsrinken finns en kommunal naturisbana, men den ismaskin som finns på plats ska inte startas mer. Anledningen är att något av rören läcker kylmedel.

Det måste vara en bagatell att åtgärda om viljan finns hos kommunen.

Är inte Avesta kommuns måtto outdoor. Vad är en vistelse i en ishall med sunkig luft att andas mot en klar gnistrande vinterdag på Fors IP då solen är framme på vårvintern? Nu hade det varit perfekt att starta isanläggningen i Fors då spolningen sker automatiskt från skyarna.

Isaktiviteter på denna bana är den enda vintriga aktivitet som är möjlig nu när det varken finns snö eller bärbara isar på sjöarna. Här i Fors försitts denna möjlighet på grund av att viljan inte finns.

Kan läsa i flera tidningsartiklar att vår kommun inte har skyldighet att tillhandahålla gatubelysning. Där har vi förklaringen till att mörkret fortfarande ligger tungt över Fors samhälle.

Något år till och det är samma situation som i Överkalix.

Nu skall det bytas lampor överallt på gator och torg till stora kostnader, men med lägre energiförbrukning. Vilket kanske lönar sig i längden.

Det är i alla fall märkligt att kommunen bekostar detta när det inte finns någon skyldighet att förse invånarna med ledljus i trafikerade korsningar och samlingsplatser. Det är totalt mörker i flera vägkorsningar i Fors, inte en lampa är hel.

Fors

Böril Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons