Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade kunnat sluta illa

Annons

Den 23 februari kom jag gående med min hund på Älvnäsleden, mot Avesta. Jag såg en bil komma från stan, cirka 150 meter framför mig.

Plötsligt (strax efter Kristins väg) hoppade bilen till och började kasta fram och tillbaka över vägen. Jag insåg snabbt att föraren fullständigt tappat kontrollen över bilen. Jag tog några stora kliv upp på snövallen intill vägen och slet med mig min stackars dvärgpudel.

Någon sekund senare snurrade bilen runt ett halvt varv och stannade med fören i snövallen på andra sidan gatan – bakändan på bilen svischade förbi mig precis där vi nyss gått.

Jag tog mig ner på vägbanan igen, föraren frågar hur det gick och jag frågar detsamma. Bilen var full av passagerare.

Tänk om ytterligare bilar hade kommit! Eller om föraren fått sladd närmare mig, då hade jag inte hunnit undan!

Jag tror inte att föraren körde vårdslöst, utan denna incident berodde helt enkelt på dålig plogning. Vägen är mycket spårig, och det syns på märkena i snövallen att detta hänt med flera bilar.

Det var väldigt nära att vi hade blivit nermejade, det hade kunnat sluta väldigt illa. Hastigheten på Älvnäsleden är satt till 70 km i timmen, då bör vinterväghållningen hållas därefter!

Vägnätsansvariga borde ta sitt ansvar…

Själv tänker jag inte gå där förrän snön är borta, och jag vill med detta varna andra, bilister såväl som fotgängare. Vägen är farlig!

Lena Matsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons