Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gynna ortens företag

Annons

Jag undrar hur de styrande i Avesta tänker när de ska göra så kallade upphandlingar. De tittar enbart på priset, inte vad de får för priset eller vad det kan få för konsekvenser av en upphandling.

Jag kan ta ett exempel. Det var en upphandling om att leverera frukt till Avesta kommun. Företaget som får leverera till Avesta var, hör och häpna, ett företag från Knivsta i Stockholm.

Andra företag som var med och som var från orten togs det ingen hänsyn till.

Jag undrar, kommunalråd och andra i kommunen ”raggar” företag hit för att generera jobb, men hur tänker de vid upphandlingar? Här kunde skattepengar blir kvar i kommunen och något lokalt företag kanske kan anställa en eller flera tack vare att de nu, som i detta fall, får leverera frukt till kommunen.

Detta är inte enda exemplet, ett annat är när kommunen byggde nytt dagis i Karlbo. Det var en hel del företag från både Gävle och Ockelbo, endast några från Avesta.

Avesta kommun ska gynna ortens företag i första hand, det skapar vin-vin-situation åt kommunen. Det kan leda till mera jobb och skattepengarna blir kvar i kommunen.

Detta var ett litet tips till kommunalrådet Lars Isacsson, S.

Jens T, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons