Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis alla pappor!

Annons

I helgen firas många pappor runt om i landet. Också vi vill uppmärksamma detta och gratulera. Genom alliansens politik har väldigt många pappor fått det märkbart bättre!

För Björn, 32 år, som inte hade råd att vara hemma med barnen, eftersom familjen skulle förlora för mycket jämfört med om frun var hemma, innebär jämställdhetsbonusen att han äntligen kan vara hemma med barnen och ta en större del av deras utveckling och vardag.

När Björns kollega Carl, 40 år, gick i skolan hade han svårt att hänga med på grund av sin dyslexi. Dessvärre har Carls son också dyslexi, vilket bekymrat pappan. Men tack vare lärlingsutbildningen får nu sonen en bra plattform och bra start i livet.

Även Carls dotter, som har det lite lättare med läsningen men svårare med matten, kommer ges bättre förutsättningar genom alliansens satsningar på grund- och gymnasieskolan, särskilt inom matematikområdet.

Dennis, 24 år, som tack vare den halverade arbetsgivaravgiften för unga upp till 26 år har fått ett jobb och kan därmed försörja sin nyfödda dotter. Dennis har i samband med dotterns födsel tagit ut sina tio pappadagar. Sedan årsskiftet kan han ta ut ytterligare 20 dagar och njuta fullt ut tillsammans med sambon och dottern.

För ett par år sedan brottades Ulf, 51 år, med sitt dåliga samvete för det eftersatta arbetet med renoveringen av huset. Genom ROT-avdraget har familjen nu haft råd med det. Dessutom har Ulf och hans fru Åsa kunnat unna sig städhjälp en gång i veckan tack vare RUT-avdraget, vilket gör att de båda får mer tid över för sina tonåringar.

Dessutom har alla heltidsarbetande pappor som tack vare en extra månads-¿lön om året via jobbskatteavdraget nu har fått större vardagsfrihet och mer pengar att lägga på sig själva och sina barn.

Så grattis alla pappor! Njut av alliansens förbättringar för Sverige samt för er och era barn.

Gustav Nilsson (M) riksdagsledamot Blekinge, arbetsmarknadsutskottet

Ulf Berg (M) riksdagsledamot Dalarna, skatteutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons