Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis buss - för alla?

Annons

Bäste kommunalrådet Lars Isacsson, S! ”Avestaborna” ska få resa fritt med stans bussar. Du har fått diplom och beröm. Sade du hela sanningen? Ska verkligen alla kommuninvånare få tillgång till avgiftsfri buss?

”Gratis bussar” läser vi. Inget är ”gratis”! Allt ska betalas på ett eller annat sätt. Just nu är bland andra föräldrarna till 6-9-åringarna i Brunnbäck, Sonnbo, Korskrogen med och betalar busstrafiken varje halvtimme på sträckan Krylbo–Skogsbo, medan deras små förväntas gå tre kilometer fågelvägen (!) till skolan i mörker och halka efter trafikerade vägar utan trottoarer.

Pensionärer i vårt område sitter i husarrest om de inte fortfarande har körkort och bil!

Dagmammor kan inte längre ta sig till biblioteket med barnen. Ungdomar får avstå från föreningsliv.

Den 14 mars i år beslutade kommunstyrelsen att ”inför kommande trafikbeställning inventera och analysera behovet av kollektivtrafik och linjesträckningar i olika kommundelar”. Så var även kommunfullmäktiges beslut den 28 mars 2011.

Vem gjorde den inventeringen och analysen?

Ska vi alla, oavsett vilken kommundel vi bor i, från och med juni 2012 kunna åka kollektivt utan avgift?

Ditt vallöfte till ungdomarna om fria bussresor – vilka ungdomar gällde det? Omfattar löftet även Jonatan, boende på Brunnbäcks täkt? Han har i sin insändare uttryckt vad många här upplever.

Den nya kollektivtrafiklagen som Sveriges regering har beslutat ska träda i kraft den 1 januari 2012 sätter resenären i centrum. Det ska bli lättare för människor att arbetspendla.

I dag har endast boende i centrala Avesta och Skogsbo möjlighet att med buss ta sig till och från tågen för vidare befordran till sina jobb i de större städerna runt omkring Avesta. Alla andra får ta bilen till stationen! Hur tänker Avesta kommun leva upp till lagen?

Invånare i Avesta kommuns olika kommundelar kritiserar med all rätt den policy som tillämpas av den politiska majoriteten i Avesta. Det satsas på centrum, möjligen på Skogsbo.

Lars Isacsson svarar i Avesta Tidning den 7 november på kritiken med att ”vi måste få bort jantelagen”.

Det handlar inte om någon

jantelag, Lars Isacsson! Det handlar rätt och slätt om demokrati och rättvisa.

Vi väntar på ditt svar!

Gun Ferm, Brunnbäck

Marianne Rung, Lena Blom, Karlbo

Hanne Ivarsson, Tillfället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons