Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gråstarr ingen sjukdom"

Annons

Jag vill berätta om hur en sjukresa fungerade när jag skulle åka till ögonkliniken Capio Medocular AB i Uppsala för operation.

Jag fick en trevligt skriven kallelse från kliniken med telefonnummer till Beställningscentralen i Borlänge där jag skulle kunna beställa tågbiljett och anslutningsresa till tåget om inte lokaltrafiken kunde nyttjas.

Jag ringde Beställningscentralen och talade om att jag skulle åka till Uppsala och opereras för gråstarr och ville beställa biljett och anslutningsresa från Horndal till tåget i Krylbo.

Då fick jag till svar att tågbiljetter befattade de sig inte med och gråstarr var ingen sjukdom så någon sådan anslutningsresa kunde jag inte få. Dessutom var personen jag talade med arg för att ögonkliniken använde sig av deras telefonnummer, det fick de inte göra.

Då frågade jag om jag skulle gå till Krylbo, tre mil, eller vad jag skulle göra. Då svarade personen på Beställningscentralen att jag fick väl ta släkt, vänner eller grannar till hjälp. Mina vänner och släkt vill jag umgås med och ha trevligt med, inte utnyttja till sjukresor.

Jag bad en väninna om hjälp och hon ställde upp 06.30 på morgonen och hämtade mig vid tåget 18.30 på kvällen. Jättehyggligt.

Jag blev så arg på grund av att min mans körkort drogs in 2004 på grund av sjukdom. Sedan dess har jag kört både honom och mig vid behov till vårdcentral, både Avesta och Falu lasarett, frisör, tandläkare, med mera. Vi försöker vara så lite tärande på samhället som möjligt. Det är många färdtjänst- och sjukresor som sparats in på sju år.

Därför tycker jag att jag var berättigad till en anslutningsresa när jag inte fick köra bil själv.

I Avesta Tidning för en tid sedan var det någon från kommunen som sade att de har inte haft många klagomål på sjukresor. Jag hör klagomål dagligen så snart det blir tal om sjukresor och färdtjänst.

Tacka vet jag när Holmbergs Buss och Taxi körde sjuk- och färdtjänsttransporter, då var det inga problem. Dessutom hittade de dit de skulle köra. En utomordentlig fin service och omtänksamt bemötande. Personalen på Beställningscentralen behöver en charmkurs.

Det var en upplevelse att komma till ögonkliniken. Vi var flera från Dalarna som blev opererade samma dag. Det var ett mycket väl omhändertagande när vi kom dit. Allt var välorganiserat, arbetet gick snabbt. En fin och trevlig personal som inte visade hur stressigt det var.

Den som sände ut kallelser och information från ögonkliniken ifrågasatte om de ansvariga i

Dalarna förstått reglerna för sjukresor. Enligt landstingens regler har alla i hela Sveriges land rätt att få anslutningsbil till tåget när lokaltrafiken inte kan utnyttjas.

Om det nu har blivit så att sjuka personer skall anlita sina vänner och släkt för sjukresor måste det vara något fel i systemet.

Horndal

Modell 30

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons