Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granska coacherna

Annons

Hur seriösa är alla dessa jobbcoacher? Arbetsförmedlingen måste börja mäta vad jobbcoacherna egentligen gör för nytta och vilka metoder de använder sig av för att den arbetssökande ska nå fram till arbetsgivarna.

Till att börja med kan man ju ganska enkelt skapa webbformulär som skickas ut i samband med att en arbetssökande fått sig en jobbcoach tilldelad.

Efter ungefär sex veckor kommer en ny mätning, och sist en avslutande mätning efter avslutad coachning. Mätningarna skickas alltså till den arbetssökande.

Dessutom kan man i mätningarna också få reda på om jobbcoacherna tror att deras primära uppgift är att alltid skapa en ny cv utifrån deras tycke, vilket verkar vara mer regel än undantag.

Den viktigaste frågan kring jobbcoachningen måste i webbformuläret vara om den verkligen bidrar till att den arbetssökande kommer in på arbetsmarknaden igen.

Att jobbcoachen lyckas få in en person på praktikplats är absolut inte att jämställa med arbete, i och med att de flesta praktikplatser inte alls genererar någon anställning.

En annan märklig sak kring jobbcoachandet är att det verkar finnas otroligt få krav från Arbetsförmedlingen om vad jobbcoachen ska hjälpa den arbetssökande med förutom just cv.

Om jobbcoacherna vet om dessa mätningar, och att de blir offentligt betygsatta kommer det att sålla agnarna från vetet, och våra skattepengar läggs hos de jobbcoacher som är seriösa och levererar.

Jobbcoachad men arbetslös, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons