Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör mer, vackra Avesta!

Annons

Avesta är en bra stad på många sätt. Lagom stor med lite storstadskänsla till billigt pris och lite småstadskänsla med närhet till natur, skog, vänner och service. Vi har bra skolor, service och inte så dyrt boende och vi har närhet till flera stora städer.

Men det gäller att vi gör vår stad vacker. Det bästa skulle varit om man kunde flytta järnvägen som delar av Avesta! Då kan vi införliva älven, kyrkan och Gamla byn med staden. Kanske finns det EU-bidrag att söka för det?

Varför inte göra mer reklam för billigt, vackert, tryggt boende till stockholmare, Uppsala-, och Västeråsbor? De har ju pendlingsavstånd.

Kan man erbjuda starkt rabatterade eller fria tågresor/bussresor för de som pendlar under

minst ett års tid, för att locka folk att flytta hit? Skatteintäkterna med mera vi får in täcker upp kostnaderna för årskort på tåget till exempel!

Sedan tycker jag att rabatter och andra odlingar ska skötas om och bli riktigt vackra. Tanken med perennäng vid skulpturen vid Outokumpu är väl god, men snygg är den inte! Det ser bara ovårdat ut. Just nu, i alla fall.

Skulle man inte kunna utveckla rondellen med lite stora klippstenar och vatten, symboliskt för vår stad. Forsande vattenfall, sten och så skulpturen som kan stå för både järnväg och stålet.

Men den är ett undantag –

övriga rabatter och rondeller är jättefina! Roligt med gamla speedwayrondellen där utsmyckningen byts ut.

Plushuset är finare nu när det är nymålat. Det är kanske inte världens charmigaste hus, men funktionellt. Ett köpcenter är ju bra.

Men hur kan man tillåta en så ful fasad mot gatan som Ica har? Går det inte att göra något åt den? Det är ju som en grå mur mot vägen.

Sigge, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons