Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla visioner håller

Annons

Vi har i dag ett samhälle där girigheten är rådande. Medborgaren har blivit en kund och politikerna levererar tjänster med hjälp av entreprenörer och kommunalskattepengar. Omtanken om vår nästa och solidaritet är ersatt med kostnadskalkyler. Alla partier går i beslut storfinansen till mötes.

Vänsterpartiet har glömt sina ideal och har medverkat i beslut som gynnar det multinationella kapitalet (byggnader åt Dalcia Nord och Stora Enso). Bolagisering av kommunens primära verksamhet att leverera livsmedlet vatten.

Leif Eriksson, V, på ett fullmäktigemöte i Avesta: ”Jag ser inga hinder med VA-bolag”. Ingemar Gustafsson, S: ”Bolag är ju ett verktyg”.

Socialdemokraterna driver med hjälp av Vänsterpartiet och Miljöpartiet hasardspel med skattemedel. 300-400 miljoner kronor satsade på företag som när lönsamheten inte blir stor nog kanske flyttar till låglöneländer.

Socialdemokraterna har glömt den politiska visionen som folkhemsbyggarna hade, Per Albin Hansson, Ernst Wigforss, Gustaf Möller, Kooperationens vd Albin Johansson, arbetsmarknadens parter SAF och LO (Saltsjöbadsavtalen arbetsfreden).

Politikerna övertygade den svenska industrins byggmästare Marcus Wallenberg att satsa kapital. Följande skapade arbeten: Alla skulle ha en god bostad. Statliga lån till låg ränta, egna hem, kommunala stiftelsebostäder, hyresbidrag. Det sporrade byggnadsindustrin och skapade jobb i många andra verksamheter.

I alla hem en symaskin, Kooperativa förbundet anlitade Gevärsmanufaturiet att tillverka symaskinen Hugin och startade tillverkning av Lumaglödlampor och dammsugare med mera. Det blev jobb i folkhemmet.

Alla barn tillgång till utbildning, skolreformen. Alla medborgare en god hälsovård, Folktandvården, kommunala tvättstugor, pension. Husmoderssemester!

Socialdemokraterna har glömt visionen, det goda hemmet. Sverigedemokraterna har tagit över visionen om folkhemmet. Citat

av partiledaren Jimmy Åkesson: ”Sverige var som bäst under tiden som Folkhemmet fanns till.”

Socialdemokrater, läs partihistoria! Vänsterpartiet, begrunda senaste valresultat.

Olle Karlsson, Staffansbo, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons