Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla Byn borde bli stiftelse

Annons

Avesta Tidning skrev den 28 mars om att fullmäktiges revisorer Mats Myrén och Kjell Johansson avgår i protest. Ordföranden i Gamla Byn AB, Ingemar Gustafsson, nekade revisorerna att närvara vid styrelsemöte den 14 mars. Revisorerna nekades insyn angående koncernbidrag. (AT 22 februari).

GBAB:s vinst 2011 var 5,389 miljoner kronor. Bidraget till Industristaden 3 miljoner. Till Avesta kommun utdelning 2 694 500 kronor, det vill säga hälften av årsresultatet.

Läs AT den 24 februari om renodling av verksamheten i bostadsbolaget. Ingemar Gustafsson vill inte tillåta revisorerna insyn.

Det är av allmänt intresse att kommunallagen respekteras till efterlevnad. Att kommunstyrelsen utreder mörklagd verksamhet! Att fullmäktige beslutar om utredning och åtgärder!

Gamla Byn AB borde omvandlas till stiftelse som en första åtgärd till demokratisk förvaltning, därefter förändring av Industristaden och VA-bolaget.

Två hedervärda revisorer avgår i protest. Kommunstyrelsen/kommunledningen har all anledning att agera. Medborgarnas aktning och förtroende för den politiska ledningen är ifrågasatt.

Staffansbo, Krylbo

Olle Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons