Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försköning åt folket!

Annons

Få Avestabor hade nog på förhand kunna gissa att lite nytänkande med kreativa installationer i en rondell skulle ge en sådan positiv och välkomnande känsla över hur man upplever vår kommuns centrum. Och detta har skett med förhållandevis mycket blygsamma medel!

Det är vår fulla övertygelse att man med mycket små resurser kan spridda samma effekt till fler platser inom vår kommun. Det är också vår fulla övertygelse att det är vi själva som kommuninvånare som ofta kan ha bäst idéer till vad som kan ge bäst effekt per krona inom vårt eget närområde.

Därför vill vi ta initiativ till att verka för att kommunen varje år ska avsätta en viss summa pengar till förskönande åtgärder som föreslagits av kommuninvånarna själva. Exempelvis så kan det ges möjlighet till att givet ett rambelopp skicka in förslag tillsammans med en uppskattad budget.

De mest lovande förslagen väljs sedan lämpligen ut av en jury för att senare realiseras. Ett attraktivare Avesta och en ökad möjlighet att som kommuninvånare kunna vara med och påverka är något som ligger oss varmt om hjärtat.

Fredrik Olsson, KD, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons