Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler jobb minskar fattigdom

Annons

Fler jobb är Sveriges största tillgång. När alla har ett jobb och när människor kan leva på sin lön blir Sverige rikare.

Vi socialdemokrater vet att barnfattigdomen bäst bekämpas genom en politik för full sysselsättning. Därför behövs en aktiv näringspolitik för fler och växande företag som skapar efterfrågan på arbetsmarknaden.

Det är också viktigt att satsa på utbildning som rustar människor så att de kan ta de nya jobben när de växer fram.

I dag ser vi att långtidsarbetslösheten ökar och att många människor tvingas leva på försörjningsstöd. Följden blir att allt fler barn i Sverige växer upp i fattigdom.

Enligt Rädda Barnens årliga barnfattigdomsrapport lever 248 000 barn i familjer som har en låg inkomststandard eller är beroende av försörjningsstöd. Det är 28 000 fler barn än i förra årets rapport.

Mycket tyder också på att barnfattigdomen kommer att fortsätta att öka. Att den borgerliga rege-ringen har misslyckats med jobben gör att många människor i dag står längre ifrån arbetsmarknaden än för sex år sedan.

Regeringens försämringar av a-kassa och sjukförsäkring gör också att fler barn blir fattiga. Det är omöjligt att skära i ersättningssystemen utan att barnen drabbas.

Att skapa fler jobb är Socialdemokraternas viktigaste prioritering. Så vill vi ge fler vuxna möjlighet att tjäna sitt eget uppehälle, och fler barn ett rikare liv.

Riksdagsledamot

Krylbo

Kurt Kvarnström, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons