Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem gånger högre hyra i Avesta

Annons

Angående artikeln i Avesta Tidning (7/10) vill jag bara framföra att tyvärr inte alla fakta jag tog fram kom med. Jämförelsen mellan förskolan i By och mitt exempel Gävle kommun och rådande marknadshyra visar på ett betydligt värre läge för Avesta.

Enligt Gävle kommun kostar ett motsvarande dagis där i hyra cirka 130 000 kronor per år för samma sak, det vill säga inklusive vaktmästare och så vidare, som vi skattebetalare i Avesta betalar 700 000 kronor för!

Då kan man ju inte låta bli att fråga sig vad det är vi får för vår fem gånger högre hyra än vad de får i Gävle?

Får vi fem gånger bättre utbildning till barnen, eller får de fem gånger bättre lokalen att vistas i?

Det brukar ju heta att man får vad man betalar för, men tyvärr tvivlar jag i båda dessa fallen.

förklaringen från kommunen för det hela verkar bygga på att vi här i Avesta får pengarna tillbaka på något vis. Då tycker jag att vi skattebetalare har rätt att kräva att få veta vad som är vitsen med att ta stora summor pengar från skola och dagis och ”flytta” dem till Gamla Byn AB och sedan, som de påstår, få tillbaka pengarna igen på något vis?

Allt samtidigt som sparkraven ökar på våra barns utbildning och därmed deras framtid.

Och hur kan vi lita på att pengarna kommer tillbaka till skola och omsorg och inte hamnar på något annat konto, eller fastnar på vägen?

Nej, det enda raka Avesta kommun och Gamla Byn kan krävas här är: lägg papperen på bordet!

Var tar en halv miljon extra om året för bara By dagis vägen?

Hur kommer de tillbaka till skola och omsorg på för sätt?

En vaktmästare kostar inte en halv miljon om året, speciellt inte en som inte är där så ofta alls.

Bara som exempel så har ju vi föräldrar fått spendera en dag om året där för att laga både sandlådor, lekstugor och annat själva.

Sedan kan man ju slutligen bara undra: om det ser ut så här med By dagis får man ju lätt intrycket att läget i hela kommunen bör ses över.

Det är till och med så att enligt en person jag pratat med är det här bara ett exempel som visar vad som gäller för hela kommunens skolor och dagis, och då blir det ju inte bara en halv miljon om året som ”försvinner”. Då handlar det förmodligen om många miljoner som ”försvinner” från våra skolor och dagis.

Slutligen: vad kommer ni som bestämmer här i kommunen att gör åt detta? Ska vi fortsätta betala dessa ockerhyror, samtidigt som sparkraven på skola och omsorg dessutom ökar?

Det ser jag som en sak som är svår att acceptera.

Förälder och skattebetalare

Håkan Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons