Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel stänga skatehallen

Annons

Lördag. Vi besöker skatehallen i Borlänge för första gången, dock som potentiella blivande stamkunder. Man måste ju se över sina intressen nu då Avestas skatehall ska stänga.

Visserligen har vi en skatepark utomhus i Avesta som är så bra att den varit med på landets topp 5-lista i SJ:s gratistidning (som ligger vid varje stol på alla deras tåg, snacka om reklam för orten), men man vill ju kunna sätta trick även när det inte går att åka ute.

Denna lördag hinner vi även shoppa på Kupolen. I stället för på Plushuset. Sedan blir det bad på Aqua Nova. I stället för på Metropoolen.

Vi hinner äta mat och fika några gånger. I Borlänge i stället för i Avesta. Kulturen hinner vi inte med denna lördag men det får bli nästa gång. I stället för Avesta Art.

Vi noterar att vi inte är den enda familjen från Avesta och grannkommunerna som gör ungefär samma runda.

Och ja, jag är bitter. Och besviken. På att skatehallen enbart verkar ses som en kostnad när den kunde ses som en investering. En investering för våra barn och ungdomar genom vettig sysselsättning och tillhörighet som har potential att förhindra utanförskap som kostar många miljoner kronor per person.

Det finns många kommuner som insett denna potential och många kommuner där skatehall och liknande ingår i kommunens fritidsgårds-, fritids- och idrottsutbud...

En investering för hela vår kommun som kan få folk att vilja besöka stan eller till och med komma på att de vill bo här.

En investering som faktiskt gör Avesta mer Attraktivt – på många olika sätt. Om man lyfter blicken från lite obetalda hyror och ser lite längre.

Det finns anledning att tro att fler än de som har en skateboard i huset har skäl att bli bittra över nedläggningen, inte minst de i beslutande position.

Om man inte tar chansen att ordna en uppskattad julklapp till skatarna, som min nioåriga son och hans kompisar säger och hoppas...

Avesta

Skate-mamman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons