Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU ska hålla tassarna borta

Annons

Regeringen har nu tvingats böja sig för EU-kommissionen och tillfälligt slopa licensjakten på varg år 2012. I stället blir det möjligt att bedriva en utvidgad skyddsjakt på grupper av vargar som orsakar olägenheter.

Samtidigt ser vi att Centerpartiets arbete för en balanserad rovdjurspolitik i Sverige hittills har gett resultat. Föryngringarna av varg i landet har blivit fler, tjuvjakten har minskat kraftigt och förståelsen för vargförvaltningen har ökat.

Jakten är en naturlig del i viltvården och för oss i Centerpartiet är det självklart att rovdjurspolitiken måste ta hänsyn till dem som ska leva nära inpå varg och andra rovdjur.

Partiet kommer därför att fortsätta arbeta för en balanserad rovdjurspolitik som beslutas lokalt och regionalt. Vi står fast vid det rovdjursbeslut som togs 2009, vilket innebär att vi ska föra ner besluten lokalt och att vi ska återfå licensjakt.

Nu gäller det också att få EU-kommissionen att acceptera detta. Det är inte stelbent byråkrati i Bryssel som ska avgöra hur vi ska förvalta vargstammen. Sånt klarar vi bra på egen hand här i Dalarna!

Ordförande Centerpartiet Dalarna

Kenneth Johansson, C

Riksdagsledamot för Dalarna

Lena Reyier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons