Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett aprilskämt eller...?

Annons

Bank utan pengar! Det borde ha varit ett aprilskämt när bankerna meddelade att de skulle sluta med kontanter. Kontanter är pengar. Hur skall en bank klara sig utan pengar?

Det är dyrt att hantera pengar påstår bankerna.

När jag var barn hade vi bankbok. Om det blev några tior över en månad kunde man gå till banken och sätta in dessa tior på bankboken, utan att det kostade något, eller ta ut några tior.

På den tiden skrev banktjänstemannen med en penna i bankboken och tryckte dit en stämpel. Det var fina tider för banken och folket.

Nu måste man fråga sig om bankerna är till för folket, eller om det är så att folket är till för bankerna?

Hur skall låntagare kunna betala sina lån till banken om de inte tar emot kontanter?

Vem är det som har förorsakat det ekonomiska kaos som råder? Inte är det folket för de har ingen beslutanderätt, utan det är bankstyrelserna med direktörerna i spetsen tillsammans med politikerna.

Vem skall betala? Inte är det bankdirektörerna och politikerna, utan det är folket som inte har något att säga till om, det är de som får betala vad makthavarna har gjort fel.

Hur skulle det gå om alla tog ut sina pengar från bankerna? Bankerna lever på att använda sig av andras pengar.

Om en banktjänsteman skulle förskingra några hundra kronor, då blir han eller hon återbetalningsskyldig och får sparken.

När bankdirektörerna gjorde dåliga affärer och bankerna förlorade miljarder, då fick bankdirektörerna påökt.

För att betala våra räkningar borde bankerna bli skyldiga att tillhandahålla datorer som är kopplade till en läsare som gör det lätt och enkelt att betala sina räkningar.

På den gamla goda tiden var en bankdirektör en person med sunt ”bondförstånd”, som gjorde goda affärer. I dag är banktopparna stora svarta hål som slukar miljoner år efter år.

Avesta

Gunnar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons