Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensam mamma söker jobb

Annons

Vaknar av klockan som ringer 07.20, ångest när jag öppnar mina ögon eller är lite lycklig om jag dagen till ära har ett bidrag som kommit till kontot mitt, som alltid är tomt.

Då kan man ju laga en godare middag, som inte består av nudlar eller billigaste potatismoset i pulverform, för oftast får man ju vara glad för det lilla som serveras på bordet.

Sedan bär det av mot dagis, på med kläder, sedan av igen. På föräldramötet diskuterar förskolläraren om min sons utveckling, hur duktig han är. Då far mina tankar iväg åt ett helt annat håll. Hur ska jag få ett arbete? Hur ska jag få pengar att räcka? Kan jag sälja nåt?

Man har svårt att vara kvar i nuet då bekymren tar överhand över tankeverksamheten.

Kommer hem, dagen flyter fram som vanligt, lägger mig på soffan en stund, bäst att vila en sekund. Då ser jag att ena soffhörnet blivit nött i tyget, ångest igen. Hur ska jag ha råd med en soffa? Jag som inte ens har råd med min egen middag?

Jag försakar allt för att min son ska ha det han behöver. Bäst att sova nu för när jag vaknar igen ser min dag likadan ut tills nästa bidrag ramlar in.

Ska det vara så här? Är det så dagens samhälle ska se ut? Lyckan är kort, man lever för dagen, som en trollslända lever på hoppet att få leva en dag i taget.

Åren går, i dag är jag 34 år gammal. Ensamstående mamma som inte söker en man, utan strävar mot egen försörjning, ett arbete en dag, då vore lyckan gjord.

Avesta

Ensam mamma som söker jobb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons