Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vårdcentral räcker

Annons

En, två, tre privata vårdcentraler i Avesta... Hur många blir det slut? Nu senast ska ytterligare en vårdcentral öppna.

Vi behöver inte dessa, och inte heller alla dessa 80-tal landstingspolitiker. Förhoppningsvis kan färre politiker bli effektivare och med rätt kompetens kan de skapa rätta förutsättningar för en centraliserad vårdcentral i Avesta.

Vi får inte glömma att det är våra skattepengar som nu börjar flöda runt och som ger klirr i kassan för dessa affärsdrivande privata vårdcentraler.

Vårdbehovet kan bli bortprioriterat eftersom vinstintresset är överordnat. Pengarna måste komma in. Därför är det lätt att fokusera på lätthanterade patienter som snabbt ger intäkter, medan kostsamma patienter får gå till det ”allmänna”.

Vi får hoppas att så inte är fallet men det är ju så man kan bedriva det privata. Se bara på vissa privata äldreboenden hur de behandlar de äldre.

Just därför är det viktigt att centralisera alla patienter till samma enhet. Därigenom ges förutsättningar att tillsammans med effektiva och kompetenta politiker skapa en kvalitetshöjande och resursstärkande vårdcentral, där man samlar den medicinska kunskapen för att ge trygghet åt alla som besöker den.

Politiker måste lära sig att samarbeta med dem som har den medicinska kunskapen.

Splittrar man resurserna så är det lätt att resultaten blir därefter.

Det är som ett glas koncentrerad saft. Spär man ut den tillräckligt mycket så blir det bara blask kvar. Så låt oss koncentrera oss till en gemensam vårdcentral med övergripande resurser!

Skattebetalare, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons