Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En möjlighet för alla

Annons

Svar till signaturen Mamma till Igelkottebarn (11/5). Förskolans ambition är att alla barn ska få åtnjuta sinnesträningsrummet, även om det har planerats utifrån specifika barns behov.

Rummet har färdigställts under vårterminen, och av naturliga skäl har alla barn ännu inte haft möjligheten att få prova på att vistas där.

På förskolan finns idag cirka 70 barn, och tanken är att barnen i grupper om två till tre kan vistas i rummet samtidigt. Det finns därför en långsiktig tanke med hur rummet skall introduceras för samtliga barn.

Vi ser sinnesträningsrummet på förskolan som en bonus till den redan planerade pedagogiska verksamheten, inte som ett eget pedagogiskt inslag.

Förskolans uppdrag utifrån läroplanen är omfattande, och vi arbetar ständigt med att utveckla och skapa förutsättningar för barns utveckling och lärande.

Vi tar dock signaturens funderingar på allvar inför höstens planering av olika inslag i verksamheten.

Gällande vikariesituationen, så arbetar vi alltid utifrån att vikarier ska tillsättas utifrån ordinarie bemanning. Dock med hänsyn till barngruppens storlek och säkerhet.

Vår målsättning är att barn och föräldrar ska vara nöjda med den verksamhet som bedrivs på förskolan och vi uppskattar synpunkter och dialog som bidrar till verksamhetsutveckling.

Rektor respektive utvecklingsledare

för Södra förskoleområdet

Karin Vestman och Maria Hag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons