Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt säga som det är

Annons

Jag känner bara att jag måste få dela med mig av en händelse som retar upp mig till max.

I mitten av juni drabbades jag av yrsel och var mestadels sängliggande under flera dagar. Jag ringde vårdcentralen en förmiddag och fick en tid till förmiddagen dagen efter.

Ibland kan det hända under över en natt. Samma dag som jag ska till vårdcentralen vaknar jag på morgonen och är mycket, mycket bättre i min yrsel. Jag gör bedömningen att jag inte behöver min läkartid. Så klockan 08 00 ringer jag för att avboka tiden.

Men sedan den 1 juni gäller landstingets nya regel om att man ska avboka sin tid 24 timmar före! Så kvinnan på vårdcentralen upplyser mig om att jag kommer att få en avgift för uteblivet läkarbesök, 300 kronor + 50 kronor i faktureringsavgift.

Hade jag gått på min tid hade det bara kostat mig 150 kronor!

Hade jag varit ful och ljugit när jag ringde och sagt att jag hade fått magsjuka då hade jag sluppit min räkning. Men nu var jag ärlig som jag tycker att man ska vara och sade att jag var mycket bättre och ville därför lämna tiden till förfogande till någon som var i bättre behov av den.

Självklart hade räkningen varit befogad om jag struntat i att höra av mig, struntat i att gå dit på angiven tid. Det gör mig så fruktansvärt arg att jag och alla andra som lämnar en läkartid till någon annans förfogande ska behöva betala över det dubbla mot vad det skulle ha kostat för att ha gått till doktorn.

Den som måste avboka en

läkartid samma dag och hittar på att hon eller han är magsjuka blir ett par hundringar rikare.

Alexandra, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons