Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dribbel med dygn pressande

Annons

Det pratas mycket om heltids-projekt, utbildning och önskeschema. Vi kan väl börja med

elvatimmarsregeln, hur viktigt det var att ha minst elva timmar ledigt mellan skiften.

Det sket sig redan i starten för då kan man inte jobba vändskift, och det är vanligt inom vården. Så då kom någon smartskalle på att man kan ändra på dygnet.

Så om mitt dygn till exempel börjar 01.30 (dygnsbryt) och jag ska vara ledig elva timmar före eller efter mitt skift avslutas förmiddagsskiftet senast 14.30, och kvällsskiftet kan börja 12.30.

Om man ska hårdra det så kan jag i princip vara på min arbetsplats 26 timmar (med några raster emellan) bara jag är ledig elva timmar före och elva timmar efter.

Tror inte det var så illa EU menade när de nya bestämmelserna kom. Personalen har olika bryttider som ska gälla hela schemaperioden på sex veckor.

Alla anställda har fått heltidstjänster, och det är kanske bra. Men det blir inte fler huvuden för det, så personalen borde kanske klona sig.

Alla anställda, även de som inte har heltid, ska jobba lika många arbetsdagar, 29 på en sexveckorsperiod. När finns tid för återhämtning, inom vården finns det inget som heter röda dagar. Där jobbar man oavsett om det är jul eller nyår, när alla de som tycker att denna utsugning av personalen är okej är hemma och vilar och har det bra.

Nu är det nya projekt på gång, och det är före detta vårdpersonal som håller i trådarna. Men det är flera år sedan de var ”på golvet” så kanske det vore bra med ett halvt års praktiskt arbete.

Jag möter vårdpersonal varje dag som har fått nog, trots att de trivs med själva arbetet som är omsorg. De känner att de inte kan ge den vård som de gamla vill och behöver ha.

Förr var det noga med integritet, nu ska man vara glad bara man får hjälp. De äldre betalar höga hyror för sina små lägenheter, och jag kan inte ens räkna hur många olika anställda som ska hjälpa dem med deras personliga hygien.

Är det så vi vill ha det? Kanske dags att någon ser helheten och inte bara kronan. Utbränd personal kostar också.

Avesta

Lilian Söderlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons