Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kan bli för sent

Annons

Jeb (26/3), du har rätt på mer än en punkt. Man blir inte en bättre mamma för att man backpackat över hela världen.

Sedan är det många som tänker ”äsch jag väntar, jag vill hinna med det här och det här och det här...”

Alla tänker inte på att faktiskt kan ta lång tid att bli gravid, ibland flera år. Har man otur kan man inte bli gravid med sin partner utan behöver ställa sig på väntelista till insemination eller adoption – och där finns ett ”bäst föredatum”. Man får inte vara hur gammal som helst när man ställer sig i dessa köer.

För oss tog det 2,5 år från sista p-medlet tills vi blev med barn. Jag ville inte vänta tills jag blev 35 med att börja försöka, varför? Dels ville jag inte bli en gammal mamma, jag vill orka, och dels ville jag inte att det skulle vara försent att upptäcka om jag inte kunde få barn på den naturliga vägen utan behövde hjälp.

Det är så otroligt många som tar förgivet att alla kan bli gravida, men så är det inte. Och visst, det finns de som blir gravida efter två veckor, eller kanske till och med på en gång när man slutat med p-medel men det kan också bli flera års väntan.

Så jag håller med dig om att man inte ska vänta för länge. För man vet aldrig. Jag har träffat på flera personer som har sagt att de skulle jobba sig upp till en viss lön, skulle hinna se världen.

Sedan var det någon som fick cancer i äggstockarna så de fick plockas bort och där rök deras chans till barn då kvinnan då var för gammal för att få ställa sig i kön till adoption.

Någon fick flera missfall innan de äntligen fick lyckan att bli föräldrar, någon upptäckte att det var något kroppsligt fel på antingen mannen eller kvinnan...

Hellgirl, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons