Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns ett liv efter börskrisen

Annons

När aktier är dyra säger rådgivarna – köp. När priset går ner och man får 20 procent rabatt säger rådgivarna – köp inte nu. Jag hänger inte med riktigt, är det inte bättre att köpa när man får rabatt?

Någon har skämtat och sagt: Aktier måste vara billiga ibland, annars kan inte smålänningarna köpa, ibland måste de vara dyra så att stockholmarna skall kunna köpa.

Alternativen att ha pengarna på bank eller rentav i madrassen kan vara värda att fundera på? Det ger ingen avkastning alls men känns kanske tryggt.

Lite knöligt med pengar i madrassen förstås och dessutom står det ju i skriften om skatter på jorden att tjuvar bryter sig in och stjäl. Så hur man än vänder sig i sängen har man ändan bak.

Det bästa är kanske att inte ha några pengar. I så fall är det ju bara att ta det lugnt och sluta att vara orolig, eller hur?

Det finns ett liv efter detta, det ser kanske annorlunda ut, men människorna finns där – snart nio miljarder – och de vill ha prylar, prylarna måste tillverkas och transporteras.

Det bästa är kanske att förbereda sig för livet efter detta. I så fall kanske man skall behålla sina numera ganska billiga aktier – kanske sälja när priset går upp igen?

Carl Olov Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons