Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte regeringens fel

Annons

Jan-Åke Andersson (31/10), du skyller på regeringen att det är de som har bidragit till de ökade klyftorna när det gäller löner.

Det är populärt att skylla på regeringen, det har man gjort i alla tider, och visst kunde regeringen göra något åt de ökade klyftorna i samhället. Men Jan-Åke, nu är det hög tid att börja tänka efter vems felet är.

Under de år jag arbetade protesterade jag gång på gång, när det gällde lönepåslag. Men en eller några kan inte rubba på fackföreningar.

När det gällde lönepåslag skulle det alltid vara i procent. Man behöver inte vara särskilt duktig i matte för att förstå att den som har mer i lön får ett större lönepåslag än den som har en lägre lön.

Ibland heter det att ”i år ska vi satsa på de som har de lägsta lönerna”, och då ger man dem någon tiondels procent mer i lön än de andra. Men någon tiondels ökning i procent minskar inte klyftorna mellan arbetare och höginkomsttagare.

Om sanningen skall fram så ska du skälla på fackföreningarna, det är de som är den stora boven när det gäller löner.

Varför startar inte Socialdemokraterna och Vänsterpartiet företag och visar borgarna hur man ska driva företag, med minimala löneskillnader?

Gunnar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons