Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De flesta fackförbund opolitiska

Annons

Jocke Lindberg har skrivit ett antal insändare angående fackföreningar. Han måste ha missat en viktig information. De flesta fackförbund i Sverige är partipolitiskt obundna.

Vision är ett fackförbund som tillsammans med andra tjänstemannaförbund i Sverige är på stark frammarsch och ökar i antal medlemmar.

Vision är partipolitiskt obundet men för den delen är vi inte tysta utan uttalar vår mening genom att också vara en Fair Union. Det innebär att vi arbetar för mänskliga rättigheter, rätten att organisera sig och genom Fair Trade-produkter bidra till en hållbar miljö.

Vision organiserar administratörer, tandsköterskor, medicinska sekreterare, församlingspedagoger, socialsekreterare med flera yrkesgrupper inom kommun, landsting och kyrka.

Som medlem i Vision blir man professionellt företrädd i med och motgång. Vision erbjuder lön- och karriärcoaching, bra inkomstförsäkring, yrkesnätverk och personliga ombudsmän för bland annat chefer.

Att vi trots vår opolitiska ställning skulle gå med på lönesänkning för våra medlemsgrupper, där flertalet redan i dag har låga löner och obefintlig löneutveckling över tid, kan Jocke Lindberg glömma.

Vision befinner sig just nu inne i 2012 års avtalsrörelse där yrkande för nytt kollektivavtal har lämnats. Vision yrkar bland annat på att lönerna i vår välfärdssektor ska mäta sig med löner i andra sektorer och att vi som anställda ska kunna påverka villkoren för vår anställning.

Har du fler funderingar på varför facket behövs och vad vi kan göra för dig Jocke, så är du välkommen att kontakta oss.

Ordförande Vision landstingsavdelning Dalarna

Margaretha Nordman, Folkärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons