Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalhalla ett riksintresse

En av Dalarnas viktigaste och mest kända kulturinstitutioner är Dalhalla. Med sin unika scen och internationella lyskraft lockar man besökare från hela världen. Därför anser vi att Dalhalla bör få status som riksangelägenhet.
Kulturella dragplåster som Dalhalla är också betydelsefulla för det omkringliggande näringslivet och för sysselsättningen. Först och främst för företag kopplade till boende, transport och annat inom besöksnäringen, men också andra.
Siljan Turism, som vi besökte nyligen, har alla möjliga företag som delägare. Också för till exempel ett byggföretag är turismen en förutsättning för fortlevnad. Genom att många företagare engagerar sig säkerställer man också att näringslivet får del av intäkterna.
Samma förhållningssätt bör man ha när det gäller Dalhalla. Tillsammans med en säkrad statlig finansiering bör vi hitta samarbeten med många olika aktörer. Och det är dags att agera nu. Det är inte bra om det blir somrar utan konstmusik framöver bara för att vi inte hittat stödformerna.
Christer Nylander, FP,
vice ordförande kulturutskottet,
Liselott Hagberg, FP, näringsutskottet,
Hans Backman, FP, arbetsmarknadsutskottet,
Bo Brännström, FP, förbundsordförande Dalarna

Annons

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons