Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Avesta att vakna

Annons

Jag har läst ett antal inlägg från Hans Jalkehag (senast 19/1) och börjar förstå hur denna person tänker. Det är en slags reformrörelse liknande väckelserörelsen eller IOGT-NTO i begynnelsen.

Man skall ”rädda” människor från djävulens och spritdryckens klor. (Emil i Lönneberga fick bannor för att han drack jästa körsbär).

Samhället förändras. Ungdomar lockas inte in i drogberoende på grund av att krogarna är öppna en timme extra. Då skulle vår huvudstad endast vara befolkad av drogberoende.

Självklart skall folk få sova, men allt kan inte vara tyst. Då skall inte heller bil- och tågtrafik tillåtas nattetid. Hur ser Jalkehag på skrikande spädbarn nattetid?

De som växt upp på den här sidan av sextiotalet vet att om krogarna stänger tidigare, så innebär det att folk är ute en timme mindre, men de sitter hemma och festar en timme längre i stället.

Genom att man inte fått det sociala umgänge man sökte, så skapar man det efter krogens stängning i form av efterfester.

Nytänkande är inget Avesta är känt för, men skulle man göra tvärtom mot vad Hans Jalkehag skriver skulle det enligt min åsikt bli bättre.

Stäng klockan två och sänk priserna så att folk dricker mer ute på krogen i stället för hemma, för de flesta dricker nog mindre om de är ute mer! Hemma har man både billigare och starkare varor.

På lång sikt skulle det förändra folks vanor, och ju fler normala som vistas ute, desto säkrare skulle folk bli.

Sedan är det väl så att alla generationer skall samsas om utrymmet i Avesta, men skall det bo kvar folk i staden måste man nog se till att ungdomarna vill bo kvar. Annars slutar det med att andelen pensionärer blir större och större för att de yngre flyttar bort. Vem skall ta hand om de äldre i slutänden?

Tålamod är en dygd sägs det, yngre får ha tålamod med äldre i många ärenden, och äldre måste visa samma tålamod för yngre.

Avesta

Andreas Ebbon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons