Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg inte nära skolan

Annons

Jag är en av flera föräldrar som oroar mig för planerna på att området vid gamla badhuset ska bli en byggarbetsplats där flerfamiljshus ska byggas. Jag/vi upplever inte att hänsyn tas till det faktum att en stor skola (Markusskolan) ligger precis bredvid.

Skolan har många elever (unga barn i åldrar från 5 till 13 år) och det känns minst sagt oroande att området skall bli trafikerat med stora fordon. Redan i dag är detta område otryggt för alla de barn som går i Markusskolan.

Vägen intill skolan är starkt trafikerat av både bilar och bussar. Därtill finns ingen bra parkering som lämpar sig för av- och påstigning då barnen ska hämtas och lämnas. Gatan längs med skolan används därför till detta ändamål, vilket inte kan sägas vara tryggt för barnen (både bilar och bussar brukar köra snabbt och nära de bilar som står parkerade).

Området vid gamla badhuset borde självklart användas för att förbättra skolans yttre miljö

i stället för att göra det ännu sämre. Eftersom skolgården enbart består av grus och asfalt finns nu en chans att ge barnen ett större grönområde att vistas på (redan nu har barnen kunnat åka skidor där gamla badhuset låg).

Därtill bör ett säkrare område göras där barnen kan släppas av utan att riskera att bli påkörda av bussar eller andra bilar.

Kom ihåg att det inte bara är politiker som ska tänka på våra barns säkerhet. Vi har alla en skyldighet att visa att vi bryr oss om våra barn och protestera när våra folkvalda glömmer dem som fortfarande har svårt att göra sina röster hörda!

Oroad mamma, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons