Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussen kör när tåget kommer

Annons

Som studerande pendlar jag med tåg mellan Avesta och Uppsala. Detta skulle vara mycket lättare om det fanns bussar som anpassades till tågens tider. Mitt tåg ska komma in till stationen 17.19 varje dag, men oftast är det försenat en eller två minuter. Bussen som går från Krylbo runt den här tiden går 17.20.

Hur har det tänkt att man ska hinna med om bussen går samtidigt som tåget kommer in? Skulle det inte vara smartare om bussen gick 17.25?

Nu menar jag inte bara den som går 17.20, utan bussarna som går varje halvtimme. Vore det inte bättre om de gick 15.25, 15.55, 16.25, 16.55 och så vidare? Då skulle folk som kommer med tågen hinna med bussarna.

Jag antar att bussarna egentligen är inlagda för att gå så att pendlare ska kunna åka med dem, men nu måste man vänta en halvtimme varje dag.

Och om man nu hinner med en buss genom att springa så riskerar man en grinig kommentar av busschauffören att ”det gäller att vara i tid, här väntar vi inte”. Hur stor lust får man att åka buss då över huvud

taget?

Besviken student

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons