Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bör vi förenkla?

Annons

Bör vi förenkla valet supermycket? Nej, det bör ni inte, alliansen. Det är inte så enkelt som att backa bandet eller fortsätta framåt. Backa bandet till vad? Fortsätta framåt mot vad?

Hej sänkta skatter, urholkad välfärd, arbetslöshet och inget skyddsnät om man är eller blir sjuk! Hej, taskig skola, sjukvård och allt annat som inte kan finansieras om man (som man gjort redan) sänkt skatten med 100 miljarder kronor!

”Det finns inga resurser”, ”Vi har ingen personal”, ”Det är väldiga köer” och ”Lång väntetid”.

Det här ”sänka skatt-lockbetet” tilltalar kanske de som redan tror att de sitter i säker båt. Som kanske har sin privata husläkare eller som aldrig varit sjuk eller arbetslös och inte har en aning om hur det faktiskt blir om man hamnar utanför ramarna. Då får man skylla sig själv och klara sig bäst man kan.

Om det här vansinnet får fortsätta så ska det bli mycket intressant att se hur det kommer att se ut om två eller tre år. Hur mycket mer tyngda blir socialkontoren. Hur tyngda

blir kommunerna? Hur kommer bakslagen att se ut?

För bakslag blir det om man sätter efter vissa grupper av människor och utarmar dem ekonomiskt och psykiskt.

Trycket på sjukvården, psykvården kommer att öka. Och på polisen.

Just nu står alliansen och tycker att det är upp till kommunerna att lägga sina resurser så att de klarar trycket från de som kommer från sjukskrivning och ut i arbetslivsintroduktionen. De tar inte på sig något ansvar för konsekvenserna av den hårda linjen de för. För direktiven de delat ut. De skyller på kommunerna.

Man ser redan konsekvenserna i Avesta. Långa köer till läkare, till vårdcentral och psyk, långa handläggningstider på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, lång väntetid på soc för att ansöka om försörjningsstöd när de 3 060 kronor i månaden inte räcker till, handfallenheten inför att ta hand om sådana som mig som kommer från sjukskrivning och ut i arbetslivsintroduktionen.Och till sådana som mig ger soc avslag för att jag bor sambo och kommer 1100 kronor över normen.

Är det de pengarna man ska spara? Är det grunden till välfärdens kärna?

Horndal

Paulina Wennerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons