Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekänn färg nu, SD!

Annons

Nu är det inte många dagar kvar till valet den 19 september. Alla partier håller som bäst på att försöka förmedla sina budskap, vad de vill med Avesta, visioner och idéer.

Men ett parti lyser med sin frånvaro när det gäller dessa viktiga frågor inför valet, Sverigedemokraterna.

De har inget lokalt partiprogram där väljarna kan utläsa vad partiet vill utveckla, satsa på, förändra i kommunpolitiken.

Deras förstanamn på listan till kommunfullmäktige, Krister Ekdahl, blev i somras intervjuad av Avesta Tidning. Där hade de chansen att få ut sina politiska idéer, men icke. På de flesta viktiga frågor svarade han: ”får återkomma till frågan”.

Den viktigaste frågan, enligt förstanamnet, var ändå äldrevården och de vill: ”att det inte skulle vara långa mattransporter utan färsk lagad mat inom kommunen. Här finns mycket mer SD vill göra men vi håller oss till korta svar som kan utvecklas mer senare.”

Nu undrar jag när är senare? Efter valet?

Har inte väljarna rätt och veta vad SD står i frågor som barnomsorgen, skolan, vården, omsorgen om äldre, kommunens utveckling, kommunikationer, barns fritid, jobben

med mera innan man eventuellt tänker lägga en röst på dem?

Vad vill partiet satsa på och utveckla? Hur vill de prioritera inom de olika verksamheterna? Det är många frågor som kräver politiska svar från partierna som ställer upp i valet.

Inte heller på partiets lokala hemsida kan väljarna hitta några svar på dessa frågor, under rubriken ”Vår partipolitiska verksamhet i Avesta” kan man bland annat läsa; ”mångkulturen är en hatideologi som riksdag och regering utan invändningar bekänner sig till.”

Hur utvecklar det kommunen och dess invånare?

SD har inte ens försökt bemöda sig att informera väljarna via ett lokalt partiprogram, hemsida, artiklar med mera.

För mig känns det märkligt att lägga en röst på ett parti som inte tar väljarna på allvar och innan valet talar om vilken politik de vill föra i Avesta.

Avesta

Sussie Berger, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons