Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behov av kriskommission

Annons

Landstingets dåliga ekonomi kom inte som någon överraskning. Men i stället för panikåtgärder behövs långsiktiga och breda samförståndslösningar.

Centerpartiet har tillsammans med övriga partier i oppositionen föreslagit att det görs en ordentlig genomlysning och att det omedelbart tillsätts en parlamentarisk kriskommission. När man gått back i flera år, och inte lyckats hämta tillbaka pengarna, är det lätt att bli hemmablind. Om fler ögon tillsammans försöker hitta möjligheter blir resultatet bättre!

Landstinget Dalarna har inte sämre förutsättningar än andra landsting. Centerpartiet vill att alla politiker och all personal tillsammans försöker hitta möjligheter till effektivisering och besparing.

Men tyvärr vill landstingets politiska majoritet bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister stänga ute nästan hälften av politikerna från en sådan process.

Det är synd att majoriteten vägrar lyssna på oppositionen – inte minst för invånarna i Dalarna som får ta konsekvenserna av en dålig ekonomi.

Oppositionsråd, Landstinget Dalarna

Göran Engström, C

Ledamot i landstingsstyrelsen

Lena Reyier, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons