Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättra standarden!

Annons

I en levande landsbygd måste även de mindre vägarna vara av sådan standard att framkomligheten inte försämras.

Vi kan i dag se ett antal mindre vägar i kommunens ytterområden vara av sådan kvalitet att de är under all kritik. Trafikanter riskerar att råka ut för olyckor samt att fordon skadas på grund av djupa gropar i vägbanan.

Vägarna måste hålla sådan kvalitet att de håller för även tyngre fordon. Räddningstjänst och ambulans med flera ska kunna ta sig fram obehindrat.

Att vägarna är i bra skick är också näringslivet i ytterområdena i behov av. Regeringen har tillsatt pengar till vägunderhåll, cirka 1 miljard kronor.

Vägarna på landsbygden får inte åsidosättas. De är lika viktiga som andra vägar i kommunen. Underhållet av vägarna ska vara hållbart. Inte ha karaktär av att ”vi gör så här så länge”. Blir tänket så blir kostnaderna väldigt höga på sikt.

På vissa platser har även vägbelysningen tagits bort på mörkaste ställen av vägsträckan. Detta skapar otrygghet hos boenden efter vägarna. Landsbygden ska också vara trygg och säker för att ge livskraft. Givetvis ska vi ha trygghet och säkerhet i hela kommunen.

Ordförande, By-Horndals C-avdelning

Kerstin Kalin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons