Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn ska ha säker skolväg

Annons

Det har tagits beslut om en förändring vid Karlbo skola angående trafiksäkerheten för skolbussbarnen. De får fortfarande gå på fel sida av huvudleden när de skall åka hem från skolan. Flytt av busshållsplats skulle ske, alternativt skulle ett räcke sättas upp. Men det händer ingenting!

Kommunen är väl medveten om att Folkaregatan är hårt trafikerad samt att hastigheten är på tok för hög vid skolan – men ingenting händer. Varför?

Högstadie- och gymnasieelever har fått sex anropsturer insatta efter Brunnbäcksvägen, jättebra! Dalatrafik och kommunen har mätt upp att längsta sträcka för dessa elever är 1,3 km till närmsta busshållsplats. Det var för långt ansåg eleverna med flera, som annars kan både gå och cykla till Karlbo, Macken och Tempo. I hela Brunnbäck finns belysta gångbanor. Detta är ett bevis för att ungdomar är lata.

I området Korskrogen/Sonnbo/Tjärna finns cirka 18 barn som går i Karlbo skola och som har kortare väg än tre km – dessa barn får ingen skolskjuts, de bor för nära!

Detta har lett till att föräldrar skjutsar sina barn till och från skolan, vilket leder till mer trafik. Barnen cyklar själva utmed gamla riksväg 70, där hastigheten ska var 70 km/h (det vet vem som helst att det inte hålls). En trafikfara!

Nu är det nog dags att de beslutande tänker om. Antingen ser de till att Brunnbäcksbussen åker upp till Karlbo skola och vänder så att de mindre barnen får en säker väg till och från skolan. Alternativ sätt in en egen buss för dem.

Hur mycket kommer trafiken att öka nu när det skall byggas ett dagis på samma område? Hur mycket tung trafik kommer det att bli?

Gör någonting åt trafiksäkerheten vid Karlbo skola omgående. Kan ni fixa två nya vägbulor vid Skogsbo skola kan ni se till att fixa två till. Kom för guds skull inte och säg att det inte finns pengar – fanns det 50 000 för att montera en cykelpump på torget i centrala Avesta så finns det även pengar till våra barns säkerhet.

Förälder till barn vid Karlbo skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons