Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakåt för södra By

Annons

”Vi för Avesta framåt” löd rubriken i det informationsblad om förändringar i kollektivtrafiken som damp ned i brevlådan på försommaren. För södra By är det motsatsen som gäller: Här förs i stället utvecklingen tillbaka.

För centrala Avesta gäller snabbare turer och kortare vägar för att locka fler resenärer, men för södra By är det i flera fall fråga om längre turer som tar en stor omväg över Horndal – dessutom tillkommer byte till/från komplementtrafiken. En resa över Horndal kan ta en timme i anspråk – dubbelt upp mot vad det skulle ta att åka direkt in till Avesta.

Avestaborna har fått en tidtabell som ska vara lätt att förstå. Det gäller för all del också för linje 4, så till vida att det är lätt att förstå att flera turer nu har dragits in, att kollektivtrafiken för Byborna har försämrats.

Vilka turer från Horndal som det är möjligt att använda via komplementtrafik är å andra sidan desto outgrundligare – ingenstans finns det dokumenterat. Inte heller hur betalningen ska gå till – chaufförerna har dessutom motstridig information.

Enklare att resa för dem i Avesta uppges det ha blivit, men desto krångligare har det blivit för Byborna.

Ändå visade utredningen som Avesta kommun uppdragit åt Transportforskningsgruppen i Borlänge att genomföra (TFK 2009:3) att det främst är tätortstrafiken som minskat. Ändå drabbar det södra By.

Med ökat krångel och bristande information riskerar verkligen passagerarunderlaget att minska, vilket i sin tur kan leda till nya neddragningar – är det kanske avsikten?

Men utan fungerande kollektivtrafik förtvinar en bygd – och det rör sig om en rätt stor del av kommunen sett till ytan om man också räknar med södra Folkärna, där man väl heller inte är så glada nuförtiden.

Konsekvenserna av förändringarna drabbar både skolbarn och arbetspendlare. Skolbarnen har svårt att ta sig hem om de stannar kvar i Avesta på aktiviteter efter skolan – föräldrar får ställa upp och skjutsa. Och arbetspendlare måste åka över Horndal – hur roligt är det att arbetsresorna nu tar en extra timme per dag?

Indragningarna drabbar också resenärer som kommer med tåget till Krylbo på tider när ingen buss går.

Att åka över Horndal med extra byten är inget alternativ om man redan rest långt, inte ens om tågen skulle stanna i Avesta.

Om den anropsstyrda trafiken ska vara kvar och om den ska fungera för Byborna, krävs att man får åka direkt in till Avesta. Vet ni förresten om att det kommer en tom taxi från Avesta som hämtar i By, kör passageraren till Horndal, för att sedan åka tom tillbaka till Avesta – och omvänt på tillbakavägen? Så har det i alla fall varit när jag har anlitat tjänsten.

Förutom att det drar ett löjets skimmer över reformen så brister det i respekt mot passagerarna och deras fritid, och – vilket är värre – det är förkastligt av miljöskäl.

Att resa kollektivt är något som borde uppmuntras, kan man tycka. Och det borde självklart gälla också dem i södra By.

By Kyrkby

Ingegerd Larsson,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons