Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både unga och äldre behövs

Annons

Jag delar många av insändarskribenten ”Bekymrads” (11/1) synpunkter; att det är kreativa, engagerade lärare som är avgörande för kvaliteten på en skola, att Domarhagsskolan har potential att vara en av Sveriges bästa skolor och att stöttning lärare emellan är mycket viktigt.

”Bekymrad” verkar vara insatt i lärarnas vardag och vet säkert att den har varit mycket tuff i höst. En ny läroplan med nytt betygssystem har implementerats – samtidigt som skolvardagen rullat på.

Att känna av när det är dags att gasa och bromsa i en verksamhet är ledningens ansvar och en förutsättning för en hållbar utveckling.

Det betyder inte att utvecklingen stannar av utan anpassar sig till vardagens förutsättningar för att kunna bygga upp något bra och hållbart på lång sikt.

Temaveckan som ”Bekymrad” refererar till flyttades av mig till vårterminen då jag ansåg att den krävde mer tid för förberedelse och genomförande, än vad jag bedömde att vi hade i slutet av höstterminen.

Jag känner inte igen mig i den bild ”Bekymrad” målar upp av att lärarna inte stöttar varandra eller att kreativitet och engagemang är åldersrelaterat. Unga och äldre lärare behövs för en bra mix av erfarenhet och nya idéer.

Det är inte brist på kreativitet och engagemang att föra en dia-log om hur verksamheten skall läggas upp, till exempel med temaveckor.

Jag och mina medarbetare välkomnar åsikter, förslag och tankar som kan hjälpa oss att utveckla oss och verksamheten. Det kan ske anonymt via vår hemsida under fliken ”Tyck till om Domarhagen”, direkt via mail eller telefon till mig eller lärarna. Eller kom gärna och besök oss i vardagen.

Erica Erixon, rektor Domarhagsskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons