Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutning skall vara i kyrkan

Annons

Som svar på insändare i denna tidning (8/6) vill jag säga följande.

Till signaturen Maria, traditioner är bra och skall bevaras! Kyrkan är en alldeles utmärkt lokal för skolavslutningar med mera. Och med handen på hjärtat, anser du att en skolavslutning i kyrkan är att jämföra med en söndagsgudstjänst, så borde du läsa på lite mer.

Alla skolavslutningar som jag som förälder och som bildningsstyrelsens representant varit närvarande vid, har alla varit finstämda högtider där elever och lärare utformat fina program i fina och ändamålsenliga lokaler.

Att våra kyrkor ägs och förvaltas av Svenska kyrkan är knappast något hinder för att fira skolavslutning där.

När det gäller våra präster så är de allra flesta professionella yrkesmän och yrkeskvinnor.

Jag har till exempel varit med när prästen kommit in i kyrkan iförd regnkläder och sydväst och med ett metspö i handen och sagt följande: hej alla ungdomar nu är det sommar.

Ett exempel på ett sätt att verka som präst vid en skolavslutning. Bra och modernt och inte speciellt religiöst, eller hur?

Bevara traditionerna och låt våra barn även i fortsättningen njuta av sina skolavslutningar i våra vackra kyrkor – för det är ju det de allra flesta ungdomar och föräldrar vill.

Till signaturen ”Ateist, javisst” vill jag bara säga följande: Antalet kyrkotillhöriga i Svenska kyrkan är mer än 80 procent av befolkningen, varför skall ateister uppröra så många? Och du vet väl att i Svenska kyrkans lokaler är alla välkomna, även ateister och människor med andra trosinriktningar.

Horndal

Jan-Åke Nyhlander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons