Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgaser kan avskaffas

Annons

Regeringen har anslagit 200 miljoner kronor till supermiljöbilspremien till elbilar och laddhybrider. Premien löper till 2014 och räcker till 5 000 bilar, men första halvåret utnyttjades bara 96 premier, varav av 16 privatpersoner.

Nu är det dags för regeringen att ta nästa steg för att faktiskt få den omställning till avgasfri bilism som man utlovat.

n Stärkt stöd för elbilar. I Norge har nya bilar en hög registreringsskatt, som elbilar slipper. På Island momsbefrias elbilarna. I Frankrike har de klimatmässigt bästa bilarna en rejäl bonus medan de sämsta har en straffpeng.

Det är hög tid att ta efter dessa exempel och återta täten i omställningen till hållbar bilism.

n Bygg ut snabbladdningen. För att elbilen ska slå igenom behövs också snabbladdare, där bilen laddas på 20 minuter. ABB installerar 200 i lilla Estland, men har nästan inga beställningar från den svenska hemmamarknaden.

Staten behöver delfinansiera snabbladdare cirka var tionde mil på det större vägnätet och i alla större städer.

n Upphandla elbilar. Statliga myndigheter är ålagda att enbart köpa och leasa miljöbilar, men inom miljöbilssegmentet görs ingen åtskillnad.

Det går lika bra att köpa en snåldiesel som en elbil, och andelen fossilbränslebilar ökar, tvärtemot regeringens mål. Kräv att minst 25 procent av bilarna ska vara laddbara, vilket successivt höjs. Samma regler bör också gälla de statliga bolagen.

n Intensifiera forskningen. Utvecklingen av elbilar, batterier och laddteknik går så rasande snabbt att det som var bäst för tre år sedan är omodernt i dag.

För att kunna kanalisera detta till exportinkomster, arbeten och en ledande hemmamarknad måste Sverige stötta forskningen mer, och det batteriutvecklingsstöd som nyligen introducerades behöver kompletteras. Det är särskilt viktigt när vi nu genom NEVS-Saab får en tillverkare som helt fokuserar på elbilar.

n Samordna insatserna. Staten har genom Energimyndigheten anslagit 62 miljoner kronor till en särskild elbilsupphandling, med delfinansiering som mycket påminner om Supermiljöbilspremien. Därtill finns en rad olika projekt som syftar till att påskynda elbilsomställningen, men samordningen brister och effektiviteten blir lidande.

Elbilsomställningen var regeringens mest konkreta vallöfte på miljösidan. Det vore dumt att låta satsningen bli ett fiasko.

Gröna bilister

Mattias Goldmann

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons