Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta kan få nytt parti

Annons

Politiska löften tycks mig ha väldigt kort bäst före datum. Från dagen före val till dagen då valresultatet presenteras.

För ett tag sedan försämrades vår bussförbindelse till Avesta då busstoppet vid gamla Preemmacken togs bort. Detta trots att Vägverket och kommunen byggt nya busshållplatser i samband med ombyggnaden av riksväg 68.

Därför får nu boende i Horndalsbyn (gamla ”Krångedeområdet), där det skett en inflyttning av permanentboende, ytterligare en kilometer till busshållplatsen, dessutom åker inte ungdomar till Sandvikabadet sommartid (kanske kommunens finaste bad) då de helt plötsligt får ytterligare en kilometer att gå.

Annan kommunal service ifrågasätts såsom fritidsverksamhet, badhus, gatubelysning, och även räddningstjänsten har varit en fråga om jag förstått rätt.

Allting kan inte handla om Avesta stad. I övriga kommundelar växer ett missnöje fram som kommer att ställa fullmäktige till svars vid nästa val om denna utarmning fortsätter.

Risken finns att ett nytt parti grundas som till nästa val tar hand om människors behov i Horndal, Fors, By och Karlbo exempelvis.

Att diskutera en ”välkomstportal” vid Aaltohuset är bland det sämsta jag hört. Numera hittar ändå inte så många förbipasserande in till Avesta.

Skall man få in förbipasserande till Avesta skall man satsa på riktiga informationstavlor vid riksvägarna 68 och 70.

Här skall man naturligtvis upplysa om pågående evenemang men även att vi har en suverän tillgång i Verket med konstutställningar, att vi har en Visentpark, att vi har ett fantastiskt myntmuseum, att vi har en skatepark som heter duga.

I Hede finns ett tryckerimuseum och Horndal har en brukspark om än inte i bästa skick. Det är trist att beskåda en kommun där man saknar visioner utanför centralorten.

Det kanske stämmer som någon sade: ”Fega pojkar får aldrig kyssa vackra flickor”.

Horndal

Avanti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons