Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta, först ut eller sist?

Annons

Lärarkollegiet mullrar rejält på sina håll i Avesta kommun, för att inte säga hela landet. En bra lön och vettiga arbetsvillkor är det som de flesta av oss lärare strävar efter.

De kommuner/skolor som erbjuder detta är de som kommer att få framtidens lärare att stanna kvar eftersom allt fler av oss skulle vilja ha yrket som just ett jobb, inte ett kall. Jag tror att Avesta står inför ett ganska stort problem som många tycks vara lyckligt ovetande om.

Om några år kommer lärare med legitimation att vara hårdvaluta eftersom det bara är vi som kommer att ha rätt att sätta betyg. Avesta kan vara först ut att inse detta och se till att ordna arbetsvillkor och löner som får lärare att vilja stanna kvar här. Annars är det inte så svårt för oss att byta kommun att arbeta i eller, för den delen, byta jobb helt och hållet.

Ni står inför ett samhällsomvälvande problem och har fortfarande möjlighet att göra något åt det.

Detta är en uppmaning till Avesta kommun och dess invånare. Bra lärare måste få kosta vilket innebär att ni bör budgetera för detta. Ni riskerar att tappa viktig kompetens när marknaden blir allt mer rörlig.

Aldrig tidigare har vi lärarekunnat välja och vraka mellan tjänsterna men där står vi nu. Avesta kan välja – antingen behåller ni de bästa lärarna i kommunen eller också står ni där när de valt bort er.

 Liane Blom, Nordansjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons